Deze zomer vindt de 7e editie van Donderse Dagen plaats. Cultuurcentrum ’t Schaliken organiseert in juli en augustus acht gratis optredens, waarvan 4 beiaardconcerten en 4 popconcerten.

Elke donderdag van juli en augustus kunt u op het buitenplein van cultuurcentrum ’t Schaliken of op de Grote Markt een optreden bijwonen. De optredens beginnen telkens om 20.30 uur en de toegang is gratis.

Donderse Dagen start op donderdag 3 juli. Om 20.30 uur bespeelt Koen Van Assche de beiaard van de Lakenhal. Hij brengt u een aangename mix van licht klassieke muziek en jazz. U kunt van het concert genieten op een terras of bank op de Grote Markt. De andere beiaardconcerten vinden plaats op 10, 17 en 24 juli. Telkens speelt beiaardier Van Assche vanuit de Lakenhal.

Met de popconcerten presenteert cc ’t Schaliken een divers programma. Donderdag 7 augustus geeft The Evil Empire Orchestra de aftrap. U ontdekt een zelden gehoorde mix van funk, rock en soul.  Donderdag 14 augustus treedt Clearwater op met een tribute aan Creedence Clearwater Revival. Zij hebben Olenaar Jan Cuyvers als drummer in hun rangen.

Op 21 augustus staan twee groepen op het programma die feestmuziek brengen. The Fuckuleles en het Herentalse Mr. Sousa & The Barracudas. Donderse Dagen sluit op 28 augustus af met de swing, jazz, lindyhop van Along Comes Mary. Daarna geeft Captain Steel een stomende DJ-set.

Het uitgebreide programma van cultuurcentrum ’t Schaliken voor de zomer van 2014:

Koen Van Assche - beiaardconcerten

Beiaard Lakenhal

Donderdagen 3 juli  telkens om 20.30 uur, 10 juli,  17 juli, 24 juli.

Voor de reeks beiaardconcerten bespeelt Koen Van Assche de beiaard van de Lakenhal. Hij brengt u een aangename mix van licht klassieke muziek en jazz. U kunt van het concert genieten vanaf een terras of bank op de Grote Markt.

Koen Van Assche is stadsbeiaardier van Herentals, Antwerpen, Lier en Turnhout. Daarnaast doceert hij beiaardspel aan de beiaardschool in Mechelen, en aan de stedelijke muziekacademies van Lier en Borgerhout. Hij won verschillende prijzen tijdens internationale beiaardwedstrijden.

 

The Evil Empire Ochestra – funk, rock en soul

Donderdag 7 augustus om 20.30 uur

Buitenplein cc ’t Schaliken

Met The Evil Empire Orchestra ontdekt u een zelden gehoorde mix van funk, rock en soul, in een universum waar stoutheid regeert en feesten primeert. Verken de spelonken van de rock-'n-roll, de backstage van de fiësta en de dieptes van uw eigen ritmiek in dit evil imperium.

The Evil Empire Orchestra is een gloednieuwe band met muzikanten uit The Internationals, El Tattoo del Tigre en Zita Swoon. Een duivels strakke ritmesectie, een sexy blazerbastion en een zangeres met fluwelen tong.  Kimberly Dhondt (zang), Kris Van Hees (trompet), Daan Morris (trombone), Joachim Thys (sax), Wannes Jacobs (sax), Steven Van Gool (bas), Simon Pleysier (gitaar), Marc Tee (gitaar), Thomas Deckx (drums).

Clearwater – rock

Donderdag 14 augustus om 20.30 uur

Buitenplein cc ’t Schaliken

Clearwater legt zich volledig toe op het repertoire van CCR, Creedence Clearwater Revival. CCR behoort tot een van de grondleggers van de huidige rockmuziek. In een korte tijdspanne van amper vier jaar, van 1968 tot 1972, brachten zij maar liefst zeven elpees uit.

Proud Mary, Bad moon rising, Have you ever seen the rain, Down on the corner, Hey tonight, Up around the bend, ... Deze wereldhits waren een van de  redenen waarom Clearwater een eerbetoon wilde brengen aan deze legendarische Amerikaanse rockband. Met de ware bayou-swampsound en de typische John Fogerty-stem brengt Clearwater de legende weer tot leven. Sluit uw ogen en merk geen wezenlijk verschil met het origineel.

Hervé Mertens (zang), Jan Cuyvers (drums), Yoeri Fransens (gitaar), Dirk Blarinckx (bas), George Johnston (keyboard, slaggitaar).

The Fuckuleles - covers

Mr. Sousa & The Barracudas - covers

Donderdag 21 augustus om 20.30 uur

Buitenplein cc ’t Schaliken

Drie mannen, drie ukeleles, en een containerschip aan rock-‘n-rollgehalte. Geen Hawaïaans getokkel, geen romantische zonsondergangen en geen bloemenhemden. Wel een geweldige show met de coolste en verrassendste covers. Rhythm Is A Dancer, What Is Love, Jump For Joy, Ecuador, Poker Face, …

Virtuoos, onnozel, ontroerend, en hilarisch. Arne Vanhaecke, Andries Boone en Mathias Moors doen het met slechts drie ukeleles. Want een goed nummer heeft niet meer nodig, en een fout nummer wordt er alleen maar beter door.

Arne Vanhaecke, Andries Boone en Mathias Moors (ukelele).

Deze feestelijke avond wordt afgetrapt door Mr. Sousa & The Barracudas. Dit is een zevenkoppige blazersformatie uit Herentals en omstreken. Individueel zijn ze professioneel muzikant maar samen proberen ze het idee uit de wereld te helpen dat orkesten saai en onsexy zijn. Mr. Sousa & The Barracudas behaalden vorig jaar de halve finale van Belgium's Got Talent op vtm.

Along Comes Mary - swing, jazz, lindyhop

Captain Steel - DJ

Donderdag 28 augustus om 20.30 uur

Buitenplein cc ’t Schaliken

Gewapend met een strakke band kleurt Mary onstuimig buiten de lijnen waarmee jazzland is afgebakend.  Mary gooit alles in de strijd om u bij uw kraag de dansvloer op te sleuren.  Hits uit de jaren veertig, vijftig en zestig blaast Along Comes Mary nieuw leven in.  Houdt u van swing, vrolijke lindyhop, stomende rock-‘n-roll en gospel? Haal dan snel uw bretellen en glimmende dansschoenen van onder het stof. Van de tango naar een twist. Van A Tisket A Tasket over Jailhouse Rock naar ... Along Comes Mary.

Marijke Hulsmans (zang), Fabio Canini (gitaar), Rob Vanspauwen (bas), Wouter Dewit (piano), Sven Bloemen (drums), Daniel Daemen (saxofoon).

Captain Steel sluit de zomer af met een stomende DJ-set. Verwacht u niet aan een luxecruise met champagne, kinderanimatie en gerimpelde bejaarden. Wie het aandurft om bij Captain Steel aan boord te stappen, kan zich beter voorbereiden op een stevige muzikale trip doorheen de getto’s van onze wereld. Zijn tropische reizen garanderen drie dingen: zweet, stampende global beats en kapotte benen.